Bölgeyi eşsiz bir turistik destinasyon getirme yolunda yürüttüğümüz projelerin yanısıra, sürdürülebilir, yerel kalkınmaya öncülük edecek yeni bir referans merkezi olarak konumlanıyoruz. Yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle, proje kapsamında bölgedeki gençlerimize gastronomi eğitimi sunmayı ve bir yıl içinde en iyi işveren olma hedefiyle yerel üreticilere istihdam sağlamayı hedefliyoruz.
Tariria’nın ilhamını, Van’a özgü 2800 yıllık bir aşk efsanesinden aldık.
Menua Sulama Kanalı gibi Anadolu’nun su mühendisliği harikalarından yola çıkan projemiz, Kral Menua’nın eşi Tariria’ya olan sevgisini ölümsüzleştirmek için inşa edilmiş. Bu kanal, Urartu Krallığı döneminde Van Ovası’nı sulamak için kullanılmıştır. Van’ın tarihini ve efsaneleşmiş hikayelerini yaşatan Tariria, çok yönlü bir proje olarak, gastronomiden eğitime, sanattan mimariye kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.
.
PROJE HEDEFİ
Projemiz, çevresel sürdürülebilirlik ilkelerinin temelini sıfır karbon hedefi ve enerji verimliliği odaklı bir yaklaşımla oluşturduk. Tariria’nın tükettiğinin 2 katı yenilenebilir enerji üretebilme kapasitesine sahip olan güneş enerjisi tarlası ile yaklaşık 7-8 ay içerisinde merkezimizin tüm ihtiyacını sürdürülebilir enerjiden sağlanmasını planlıyoruz.
TARIRIA
Çok disiplinli çağdaş kültür ve sanat anlayışını benimseyerek, Tariria olarak, Van’ı bir çekim merkezi haline getirme vizyonunu taşıyan, uluslararası bir girişim olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.
Bölgenin önemli gastronomi mirasına sahip çıkarak “Slow Food” hareketiyle mutfaklarımızda yerel değerleri öne çıkarıyor ve koruyoruz. Menua Restaurant’ta muhteşem manzara eşliğinde deneyimleme imkanı sunarken, aynı zamanda modern sanatı Van’a taşıyarak bölgenin kültürel dokusuna katkıda bulunmayı hedefliyoruz.
MUTFAK MİRASIMIZIN KÖKLERİ
Çalışmalarımızı ‘The Roots of Culinary Heritage’ yani ‘Mutfak Mirasımızın Kökleri’ adı altında toplayarak, geçmişte bu topraklarda yaşamış tüm uygarlıkların değerlerini ve yemek mirasını günümüze taşıyoruz. Ateşin odağında tüm geleneksel ve modern pişirme teknikleriyle hazırladığımız geniş bir menüyü konuklarımıza sunuyoruz.
Van’ı benzersiz bir turistik destinasyon haline getirme yolunda önemli bir marka olan Tariria’ya, yenilikçi kültür, sanat ve gastronomi deneyimlerimizi paylaşmak için değerli ziyaretçilerimizi bekliyoruz.
MİMARİ
Mimari tasarımımız, tamamen çevreye duyarlı bir yaklaşımla, dünyaca ünlü ödüllü mimar Kay Ngee Tan imzası taşıyor. Eşsiz detaylarıyla dikkat çeken Tariria, tamamen camla kaplı ve kolonsuz çelik yapısıyla bölgedeki mimari yapılar arasında bir ilk olma özelliğini taşıyor. Tariria’nın mimarisi, Van’ın tarihi ve kültürel zenginliğine bir saygı duruşu niteliği taşıyor.
Dört bölümlü minialist bir yapı olarak tasarlanan Tariria’da giriş salonu 150 kişi kapasiteli lounge, restoran, cafe bistro ve fuaye olarak hizmet veriyor. Ana salonumuz ise, 750 ila 800 kişiyi ağırlayacak şekilde tasarlanarak, zemin kat ve asma katları dahil olmak üzere, zengin donanımıyla çok amaçlı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kay Ngee Tan Architects tarafından ‘Pavilion in the garden’ ekolüne uygun şekilde tasarlanan Tariria, çevresel duyarlılığa uygun bakış açımıza bağlı kalarak bir tane bile ağaç kesilmeden inşa edildi. Şamran Kanalı’na bağlı bir su yolunun mimari yapının altındaki bölgede bulunması nedeniyle yapının bodrum katı iptal edilerek tarihi su kanalını koruma odaklı inşa edildi.